fbpx

Project Details

0
Square foot sun deck
0
Square foot pool deck

460 multi-unit high-rise condominium

Gold Coast,
Chicago, IL

0
hours

Services: Design and Construction

When the residents, board members, and property management of this 460-unit high-rise condominium building agreed that it was time for the renovation of their Sun Deck and Pool Deck, the results provided an elevated rooftop outdoor oasis for everyone to enjoy, and as importantly, increased the value of each of their units.

The Sun Deck design process resulted in a bold, yet comfortable, space highlighted with a crisp central pergola, a new porcelain tile floor, nine grill station, 2 fireplaces, multiple gathering areas, included a future outdoor movie viewing area, all created with a variety of seating and beautifully landscaped.

The 10’ high 27’x15’ aluminum pergola with fixed Ipe louvers defines the space as it anchors the center of the deck. This area includes three easy access grill stations with bar height seating directly adjacent to the grills as well as benches with built-in outlets. Flex tables and chairs complete the area and accommodate any number and arrangement of groups. The cafe lights invite a bit of coziness to the evening gatherings under the pergola.

While the pergola is eye-catching, the new porcelain pedestal floor on the Sun Deck is stunning. The Belgard 2’ x 2’ is a perfect complement to the building color. The tiles were installed with a metal tray backing, on peristalsis, to ensure wind loads were managed.

The 9 Summerset grilling stations, and 2 bar height gathering areas are clad with deep blue Richlite, an FSC®️ certified product, made from post-consumer recycled paper and are topped off with black honed granite grill areas for easy gathering, and easy maintenance. To keep the counters clutter free all the grills, have a utensil area. Each grill has a safety timer, and 4 grills have side burners as well.

Two fire features with Mamma Green seating created gathering nooks. Custom stainless-steel benches were included to bring additional colors and texture into the mix.

Intermixed throughout the seating areas are over 50’ of custom-made Ipe benches by Topiarius. The benches include outlets so anyone outdoors can plug in their devices, as well as under seat lighting to add to the evening ambiance. Throughout the space, are close to 100 planters that ensure annual color each year. The movie viewing area is above the blue round planters.

On the upper-level Pool Deck, there are four 12’ x15’ custom built Ipe sun lounge areas, separated by planters. The 23 custom designed and cut aluminum panels run the length of the pool fence along with a series of planters to create an artful visual backdrop to screen the utility area and provide a spectator backdrop for the pool at night.